Szoboszlai nélkül is magabiztosan menetel a Liverpool18Fénykép© hirado.hu

Szoboszlai nélkül is magabiztosan menetel a Liverpool

, 28 hír, oldalnézet

A jó iramú első félidőben az Arsenal és a Liverpool is eltalálta egyszer-egyszer a kapufát, gól azonban nem született az Emirates-ben. Fordulás után Darwin Núnez remek lövése kerülte el centikkel a bal felsőt, míg hazai oldalon Kai Havertz veszélyeztetett – a találkozón már többedszer. A meccs ezen periódusában az Arsenal valamivel talán közelebb járt a vezetés megszerzéséhez, a Liverpool inkább kontrákból járt közel Aaron Ramsdale kapujának bevételéhez – akinek azonban hosszú időn át egyetlen védést sem kellett bemutatnia.

Gabriel Martinelli beállásával csak fokozódtak a vendégvédelem gondjai, Trent Alexander-Arnoldot többször is megverte lendületből a brazil szélső. A szélről középregyötört centerezéseket azonban rendre megúszta a Pool egy-egy szöglettel. A 69. percben Núnez indult meg egy újabb ígéretes kontrával, Luis Díaz ziccerben léphetett volna a tizenhatos területére, ha az uruguayi csapattárs pontosan passzol neki – ám a labda a kolumbiai háta mögé érkezett, így nemhogy ziccer, helyzet sem lett a dologból.

A Liverpool első kaput eltaláló lehetőségére egészen a 77. percig kellett várni, Díaz szép szóló végén a lábak sűrűjében vette célba a jobb alsót, Ramsdale azonban leért a közelről érkező lövésre. Nem telt bele 60 másodperc, két újabb nagy lehetőséget puskázott el a Klopp-csapat: Diogo Jota a kapufára bólintott William Salibát túlugorva a szögletnél, majd Núnez küldte a bal felső mellé a kipattanót.