Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást
– közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Az előző évben Michelin-csillagot, vagy minősítést szerző, működő éttermek mindegyike bekerült idén is a válogatásba. A tesztelést végző ellenőrök ítélete alapján pedig további nyolc budapesti és hat vidéki vendéglátóhely teheti ki ezentúl a Michelin-ajánlást hirdető táblákat.
Az újabb elismerések azt mutatják, hogy nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt néhány évben a vidéki gasztronómia is, például a pécsi Morzsával összesen hétre nőtt a kiváló ár-érték arányú Bib Gourmand éttermek száma.
A fenntarthatóság is egyre fontosabb a turizmusban, ezért is jelentős, hogy tavalyhoz képest tovább emelkedett a Zöld csillagos vendéglátóhelyek száma is, így idén összesen öt étterem büszkélkedhet ilyen minősítéssel országszerte.