Több mint 182 ezren tüntettek az antiszemitizmus ellen Franciaországban3Fénykép© hirado.hu

Több mint 182 ezren tüntettek az antiszemitizmus ellen Franciaországban

, 6 hír, 0 oldalnézet

Több mint 182 ezren vettek részt az antiszemitizmus elleni és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet által fogva tartott túszok szabadon engedéséért meghirdetett békés tiltakozó meneteken vasárnap a francia nagyvárosokban – közölte a francia belügyminisztérium.

Az antiszemitizmus elleni legnagyobb felvonulást Párizsban tartották, ahol a rendőrség összesítése szerint a több mint 105 ezer fős tömeg több mint három órán át vonult a két parlamenti ház vezetőjének felhívására a nemzetgyűlés épületétől, a Bourbon-palotától a szenátusig, a Luxembourg-palotáig. A tömeg többször elénekelte a Marseillaise-t, a francia nemzeti himnuszt, és hosszan tapsolt.

A fővároson kívül 110 településen 77 650-en vonultak utcára, sehol nem történt említésre méltó incidens – jelezte a belügyi tárca. A déli Marseille-ben 7500-an, a keleti Strasbourgban ötezren, a délkeleti Grenoble-ban 3700-an, a délnyugati Bordeaux-ban 3500-an, Nizzában és Lyonban mintegy háromezren, Nantes-ban és La Rochelle-ben kétezren tüntettek.

A polémiák sem szennyezhetik be ezt a példátlan kezdeményezést
Marine Le Pen,
Több mint 180 ezren tüntettek az antiszemitizmus ellen…
Pontosan ott vagyunk, ahol lennünk kell
Marine Le Pen,
Több mint 182 ezren tüntettek az antiszemitizmus ellen…