Több százezerért béreltet magának lakást Jakab Péter bizalmasa© origo.hu

Több százezerért béreltet magának lakást Jakab Péter bizalmasa

, 7 hír, 0 oldalnézet

Miközben az adófizetők pénzén havi 310 ezer forintért béreltet magának egy budapesti lakást Kálló Gergely jobbikos képviselő, idei vagyonnyilatkozata szerint egy 173 négyzetméteres budai ingatlan társtulajdonosa lett – derül ki a parlament hivatalos oldalán közzétett adatokból. Bár Jakab Péter bizalmasa papíron eleget tett a jogszabályi előírásoknak, a jelek szerint a legkevésbé sem szorult rá arra, hogy igénybe vegye az elsősorban a vidéki politikusokat célzó lehetőséget – írja az Origo.

Ugyanis a bevallásában feltüntetett ingatlan egy tipikus családi lakás, amit kizárt, hogy ne tudna használni akkor, amikor havonta pár alkalommal felutazik a munkahelyére. Január 31-én éjfélkor váltak nyilvánossá a parlamenti képviselők – tavalyi évre vonatkozó – vagyonnyilatkozatai, amiből kiderült, hogyan változott a vagyonuk az elmúlt 365 napban.

A jobbikos Kálló Gergely 2020 februárjában nyerte meg a dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választást a baloldali összefogás színeiben. Egy hónappal később hivatalosan is az Országgyűlés tagja lett, miután képviselőtársai körében letette az esküt. A jogszabály előírja, hogy a ciklus közben mandátumot szerző képviselőknek, miután a parlament tagjaivá válnak, be kell nyújtaniuk a vagyonbevallásukat. Kálló ennek eleget tett: nyilatkozatában egy 100 négyzetméteres érdi családi házat tüntetett fel, ami egyébként egy 600 négyzetméteres telken áll.