Többre hivatott Budapest angol legénybúcsús turisták tömegénél2Fénykép© index.hu

Többre hivatott Budapest angol legénybúcsús turisták tömegénél

, 7 hír, 0 oldalnézet

„A BDPST ingatlanüzletága a luxuskategóriára koncentrál. Megértem azokat is, akiknek ez a jelző pejoratív, de a mi épületeink nem érdemelhetnek mást. Történetük akár építészeti, akár kultúr- vagy várostörténeti értelemben kiemelkedő, olyan megbecsültséget vindikálnak maguknak, amellyel nyilván lehetne szembemenni, de akkor testületileg nem lennénk méltóak ezekhez a fejlesztésekhez” – nyilatkozta Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa az octogon.hu építészeti szaklapnak.

A miniszterelnök veje úgy véli, új épületet bármikor lehet építeni, az csak pénz kérdése. Azonban „a falakon túl a történet hordozza az értéket”. „Rengeteg emlékezetes történet van, talán az Adria-palotához kötődőek a legizgalmasabbak, nyilvánvalóan a tengerhajózás gazdaságtörténeti jelentősége miatt is. Például ott történt az ország legnagyobb szabású bankrablása” – fogalmazott Tiborcz.

A cégtulajdonos arra is reagált, hogy a XIX. század vége és a XXI. század eleje között párhuzamosság mutatkozik meg. „Persze, akkor is megvoltak a politikai csatározások, ami a város fejlődésére is nagy mértékben kihatott. Egyébiránt ha már itt tartunk, Budapest által egy olyan érték van a birtokunkban, amit, nekem néha úgy tűnik, nem akarunk észrevenni és nem tudjuk igazán értékelni.