Új főigazgató a Sándor-palotában6Fénykép© 24.hu

Új főigazgató a Sándor-palotában

, 11 hír, 3 oldalnézet

Megjelent a Magyar Közlönyben az új köztársasági elnök határozata arról, hogy Szabó Attila Lászlót nevezi ki a Sándor-palota főigazgatójává. Sulyok Tamás egyúttal azonnali hatállyal visszavonta lemondott elődje, Novák Katalin tavaly év végén hozott döntését, amely értelmében január 1-je után Schanda Tamás vezette főigazgatóként az elnöki hivatalt.

Ez lehetett az új államfő első munkanapjának második döntése. Az első az volt, hogy aláírta az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozásáról hozott döntését, ami szintén megjelent a közlönyben. Ezt megtehetette volna Kövér László is, akihez ideiglenesen az államfői feladatok kerültek, hiszen közben kiderült az is, volt olyan döntés, amit jóváhagyott.

Az átmeneti időszakban Kövér László a köztársasági elnök feladat- és hatásköreit gyakorolva vonta vissza – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter előterjesztésére – egy beregforrási család három tagjának, illetve egy beregszászi férfi és fia magyar állampolgárságát, amit mindannyian a jogszabályok megszegésével szereztek.