Új gócpontja van a koronavírus-járványnak5Fénykép1Videó© hirado.hu

Új gócpontja van a koronavírus-járványnak

, 7 hír, 4 oldalnézet

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint Dél-Amerika a koronavírus-járvány új gócpontja. "Dél-Amerika lett a járvány új gócpontja. Tanúi vagyunk, ahogy a dél-amerikai országokban emelkedik a megbetegedések száma. Ezen országok közül több is ad okot aggodalomra, de a legérintettebb jelenleg Brazília - mondta Michael Ryan, a WHO vészhelyzeti igazgatója pénteki genfi sajtótájékoztatóján.

Míg Európában, ahol a Covid-19-járványnak több mint 170 ezer fertőzöttje van, megindult az élet lassú normalizálódása, Dél-Amerikában könyörtelenül terjed a kór, előreláthatatlan következményekkel a gazdaságok és a foglalkoztatást illetően.

A Johns Hopkins egyetem összesítése szerint péntek este 310 087 fertőzöttet, 20 047 halálesetet és 125 960 gyógyultat tartottak számon Brazíliában, amely az Egyesült Államokat és Oroszországot követve a harmadik helyen áll a fertőzöttek számát illetően. Brazil kutatók szerint a hivatalos adatok jóval alatta maradnak a tényleges számoknak. Szerintük a valós adatok 15-ször magasabbak, és