Újra kiesett az MTK Budapest5Fénykép© blikk.hu

Újra kiesett az MTK Budapest

, 9 hír, oldalnézet

A 17 tavaszi mérkőzéséből tizenkettőt elveszítő kék-fehér együttes kikapott a labdarúgó NB I utolsó fordulójában, így a következő szezont már a másodosztályban kezdi.

Hiába kínálta elővételben a Diósgyőrhöz hasonlóan 90 százalékos kedvezménnyel a belépőjegyeket az MTK Budapest a Honvéd elleni idényzáróra, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban csupán a vendégszektor telt meg, a hazai oldalon jó néhány ülés üresen maradt. Ezzel együtt kellemes időben és jó hangulatban kezdődött a párharc (igaz, az MTK maroknyi tábora molinón hirdette, hogy csak a meznek szurkol), amelynek kezdetekor a rettenetes félévet produkáló MTK a Kisvárda és a DVTK mögött egy ponttal lemaradva a 11., azaz kieső helyen állt.

Ez az állapot a 20. percbenn változott is meg nem is, a gólkirályi címre hajtó Holender Filipnek köszönhetően ugyanis vezetést szerzett a forduló előtt a harmadik helyért is versenyben lévő Honvéd. Lencse László és az MTK szinte azonnal egalizált, ám hamarosan Kisvárdától majd Miskolcról is rossz hírek érkeztek: még az első játékrészben vezetéshez jutott, így távolodni látszott a kiesőzónától az újonc szabolcsi csapat és a DVTK is.