Visszalép a DK miskolci polgármesterjelöltje, beáll a közös ellenzéki jelölt mögé4Fénykép© hirado.hu

Visszalép a DK miskolci polgármesterjelöltje, beáll a közös ellenzéki jelölt mögé

, 6 hír, 0 oldalnézet

A Demokratikus Koalíció (DK) és  az LMP- Magyarország Zöld Pártja (LMP) közös polgármesterjelöltje visszalép Barkai László gyermekorvos, gyermektüdőgyógyász, diabetológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora javára - derül ki az ellenzéki politikus péntek délután közzétett Facebook-posztjából.

Hegedűs Andrea emlékeztetett, hogy a párt miskolci szervezete már tavaly kezdeményezte a tárgyalásokat Miskolc ellenzéki pártjaival az ellenzéki együttműködésre a június 9-i önkormányzati választásokon. A tárgyalások jelenleg is folynak a DK, a Párbeszéd és a Magyar Szocialista Párt (MSZP) között, de az már most látszik, hogy közös listával és közös, független polgármesterjelölttel indulnak a választásokon.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a Miskolcot 2019 óta irányító Veres Pál – akit korábban több alkalommal is támadott a DK – nem indul a 2024. június 9-i megméretésen. A Gyurcsány Ferenc vezette párt egyik legfőbb kifogása az volt, hogy a polgármestert nem tartják elég ellenzékinek, amire példaként azt hozták fel, hogy tagságot vállalt a Miskolci Egyetem kuratóriumában.