Vizoviczki László szabadon távozott a fegyházból5Fénykép© vg.hu

Vizoviczki László szabadon távozott a fegyházból

, 5 hír, oldalnézet

Szabadult a fegyházból Vizoviczki László, akit rendőrök megvesztegetése és költségvetési csalás miatt elítélt el a bíróság – tudta meg a Magyar Nemzet. Mint a lap megtudta, a Vizoviczki két ítéletét néhány éve összbüntetésbe foglalták, egy jogorvoslati indítványnak köszönhetően pedig tavaly decemberben született ezzel kapcsolatban egy újabb döntés.

Akkor a férfi összbüntetése nyolc évre és néhány hónapra rövidült, március közepe óta pedig már szabad ember, hiszen beszámították neki a letartóztatásban, valamint a házi őrizetben (az új büntetőeljárási törvény szerint bűnügyi felügyeletben) töltött időszakot is.

A „diszkópápát” évekkel ezelőtt költségvetési csalás és rendőrök megvesztegetése miatt hét-hét év szabadságvesztésre ítélték. Mivel mindkét ügyében kimondták a bűnszervezetet, kedvezményt nem kaphatott. Néhány éve ugyanakkor a két büntetését összbüntetésbe foglalták, ám egy jogorvoslati indítványnak köszönhetően tavaly decemberben született ezzel kapcsolatban egy újabb döntés, ami kedvező volt Vizoviczki számára: a férfi összbüntetése így nyolc évre és néhány hónapra rövidült. Ezt a döntést a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta.