Waskovics Andrea kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt4Fénykép© hirado.hu

Waskovics Andrea kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

, 5 hír, 0 oldalnézet

A társulat Waskovics Andreát díjazta Az üvegcipő és a Pinokkió című előadásokban nyújtott alakításaiért. A díjat a színház bármely művésze megkaphatja, akár többször is, az adott naptári év során nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért. A Ruttkai Éva-emlékgyűrűt a színésznő lánya, Gábor Júlia alapította 1986-ban. A díjat Gábor Júlia és férje, Szigethy Gábor színháztörténész adta át december 28-án a Vígszínház színpadán a Kabaré című előadás után.

Waskovics Andrea 1992-ben Balmazújvárosban született, 2012-ben érettségizett a debreceni Ady Endre Gimnáziumban. 2012 és 2017 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Máté Gábor és Dömötör András osztályában. Még egyetemistaként fontos szerepet kapott az Aranyélet című filmsorozatban.

Egyetemi gyakorlatát a Nemzeti Színházban töltötte, majd a 2017-2018-as évadban a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt. 2018 óta a Vígszínház társulatának tagja. Korosztályának egyik kiemelkedő színművésze, tehetségét 2020-ban Junior Príma díjjal ismerték el, ugyanebben az évben elnyerte az évad legjobb női alakításáért járó Ajtay Andor-díjat.