Zárt ülésen tárgyaltak a debreceni honvéd középiskolában történt nemi erőszakról© alfahir.hu

Zárt ülésen tárgyaltak a debreceni honvéd középiskolában történt nemi erőszakról

, 7 hír, 0 oldalnézet

Zárt ülésen tárgyalt az országgyűlés honvédelmi bizottsága a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában történt szexuális erőszakról. A bizottság tagjai mindannyian elítélték az iskolában történteket.

A hvg.hu írta meg, hogy májusban szexuális bántalmazás történt a debreceni honvéd-középiskola kollégiumában. Egy 9. évfolyamos fiatalt 10. évfolyamos társai lekötöztek és análisan megerőszakoltak, vagy "legalábbis ilyen jellegű tevékenységet folytattak". Az ülést Varga-Damm Andrea, a testület jobbikos alelnöke kezdeményezte

A parlamenti bizottság zárt ülését Kósa Lajos, a testület fideszes elnöke az érintett fiatalkorúak személyiségi jogainak védelme és a folyamatban lévő nyomozás miatt. Kósa Lajos az ülés után azt mondta: a honvéd katonai szakközépiskolába járó diákok nem katonák, nincsenek hadrendben, a Honvédelmi Minisztérium (HM) csak fenntartója az iskolának. Kosa szerint a bizottság tagjai közül mindenki elítélte az erőszakot. Semmi ilyet nem szabad eltűrni, a legpéldásabban fel kell lépni ellene.