Ferenc pápa hírek

Ferenc pápa - Legfrissebb hírek, történetek és a megbeszélések a sajtó Magyarország.

Ferenc pápa (Jorge Mario Bergoglio; Buenos Aires, Argentína, 1936. december 17. –) a római katolikus egyház vezetője 2013 óta, a 266. az egyházfők sorában.

Utolsó Ferenc pápa hírek

A világ összes igazságtalansága

Egy munkás és munkaadója, bevándorlók, egykori drogfüggők, hajléktalanok, elítéltek, betegek, nők, gyermekek, idősek vitték a keresztet nagypéntek este a római Colosseumnál tartott vis crucis keresztútját, amelynek meditációi is a mai világ keresztre fesz...

kitekinto.hu - 3 nap
Nagycsütörtökön Ferenc pápa szellemi és testi fogyatékkal élő személyek lábát mosta meg

Az utolsó vacsorára emlékező nagycsütörtöki misét Ferenc pápa egy rokkantbetegeket segítő római katolikus egészségügyi intézményben mutatta be, ahol 12 szellemi és testi fogyatékkal élő embernek mosta meg a lábát.

duol.hu - 6 nap
Meglepően hosszasan tárgyalt Ferenc pápa és Barack Obama

Ötvenperces megbeszélést folytatott a Vatikánban Ferenc pápa és Barack Obama amerikai elnök csütörtök délelőtt, a vatikáni protokollban ez rendkívül hosszúnak számít még ilyen magas szintű vendéggel is.

inforadio.hu - 27 nap
Obama Ferenc pápa előtt

Először találkozik a katolikus egyházfő feje és az amerikai elnök.

nepszava.hu - 27 nap
Közel egy órán át beszélgetett Ferenc pápa és Obama

Ötvenperces megbeszélést folytatott a Vatikánban Ferenc pápa és Barack Obama amerikai elnök csütörtök délelőtt, a vatikáni protokollban ez rendkívül hosszúnak számít még ilyen magas szintű vendéggel is.

hvg.hu - 27 nap
Egy éve szállt fel a fehér füst

Tavaly ilyenkor került a katolikus egyház élére Jorge Mario Bergoglio argentin bíboros, Ferenc pápa. Az első, amerikai kontinensről érkezett és jezsuita egyházfő szerénységével, puritánságával és közvetlenségével már az első pillanatokban mutatta, másként...

inforadio.hu - 1 hónap
Pályán a Ferenc pápa-csapat

Megkezdi szereplését az argentin labdarúgó bajnokság hatodosztályában a Ferenc pápáról elnevezett, az egyházfő társadalmi céljait osztó egyesület, amely a tavaly októberben alapított klub elnöke szerint feljutási szándékkal vág neki a szezonnak.

kisalfold.hu - 1 hónap
Káromkodott Ferenc pápa

Egy véletlen nyelvbotlás miatt beszélt csúnyán az egyházfő vasárnap, a szeretetről tartott beszédében a római Szent Péter téren. Videó is készült a bakiról.

hir24.hu - 1 hónap
Pénzügyminisztériumot és jegybankot hoz létre Ferenc pápa

Átalakítja Ferenc pápa a Vatikán és a Szentszék gazdasági és pénzügyi folyamatait irányító intézményrendszerét - számolt be több külföldi hírügynökség a bejelentésről. Új "pénzügyminisztériumot" és...

portfolio.hu - 1 hónap