132 egészségügyi dolgozót oltottak be a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombaton3Fénykép© origo.hu

132 egészségügyi dolgozót oltottak be a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombaton

, 8 hír, 2 oldalnézet

Közel száz százalékos védettséget nyújt, a Pfizer-BioNTech oltóanyag a vírus ellen – hangsúlyozta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A koronavírus elleni oltási kampány a tervezettnél egy nappal korábban, már tegnap elkezdődött: elsőként a Dél-Pesti Centrumkórház és a Semmelweis Egyetem dolgozóit oltották be a vakcinával. Merkely szerint az oltási módszer, amelynek kialakításában magyar tudósok is részt vettek, „Nobel-díjat fog érni”.

Az oltások mindenki esetében két fázisban zajlanak, azaz mindenki, akinek beadják az amerikai-német konzorcium által fejlesztett Pfizer-BioNTech vakcinát, 21 nap múlva egy „emlékeztető” oltáson is átesik majd – mondta Merkely Béla az M1 Ma reggel című műsorában.

tegnap első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a Semmelweis Egyetem klinikáinak 132 egészségügyi szakemberének adták be a vakcinát. További három egészségügyi intézményben folytatódnak az oltások: ma a Szent Imre Kórház munkatársai, hétfőn és kedden a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és az Uzsoki utcai Kórház dolgozói kerülnek sorra.