A franciák elleni siker lehet a továbbjutás kulcsa a férfi kézilabda-válogatott számára© sonline.hu

A franciák elleni siker lehet a továbbjutás kulcsa a férfi kézilabda-válogatott számára

, 4 hír, oldalnézet

A magyar kézilabda-válogatott nehezen lendült játékba az Argentína elleni csoportmeccsen, de szép lassan egyre nagyobb különbséget alakított ki a dél-amerikai csapat ellen, amely sokszor igen durván játszott. A magyar válogatott 35-25-re nyert, ezzel megszerezte első győzelmét az olimpián – írta meg korábban az Origo. A magabiztos siker dacára nem lehetünk maradéktalanul elégedettek, bizony nagy kár az Egyiptom elleni vereségért. Szerencsére a házigazda franciák sem szerepelnek jól, ami esélyt adhat a magyaroknak a továbbjutásra.

Franciaország címvédőként és házigazdaként két vereséggel kezdte a tornát. Méghozzá két sima vereséggel: Dániától 37-29-re, Norvégiától 27-22-re kaptak ki, s jelenleg nulla ponttal csak az ötödik helyen állnak a csoportban.

Évek óta mondom, hogy akadozik a franciák gépezete. Nincs vérbeli irányítójuk, Karabatic már túl van a csúcson, inkább a korábbi érdemeire tekintettel van benne a csapatban. Kényszerből Remili játszik középen, de nem érzi ott jól magát, egyedül Dika Mem teljesít a franciák szintjének megfelelően. A franciák a rossz rajt dacára persze valószínűleg továbbjutnak