A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is végigkóstolhatjuk a Szent István Napon (videó)© kemma.hu

A Kárpát-medence legízletesebb magyar ételeit is végigkóstolhatjuk a Szent István Napon (videó)

, 4 hír, oldalnézet

A magyaros ízeket és a népi hagyományokat kedvelők számára kihagyhatatlan program a minden évben megrendezett Csárdafesztivál, ahol a vendégek nemcsak kedvenc hazai ételeikkel találkozhatnak, hanem autentikus néptáncbemutatókon és népzenei koncerteken is részt vehetnek.

A valódi kulináris élményekért a közismert séf, Kovács Lázár kezeskedik – jóvoltából a klasszikus magyar fogások mellett székely étkek és vadételek, hagyományos kolbászok, illetve további, sertéshúsból készült különlegességek is megjelennek az eseményhez csatlakozó csárdák kínálatában. Minden csárda egy csak rá jellemző étellel és 1500 forintos menüvel is készül, így mindenki megtalálhatja a fogára valót, legyen szó faszénen sült malacról vagy éppen a közkedvelt házi lecsóról.

A szervezők kiemelten figyeltek arra, hogy a vendéglátópontok kínálatában szerepeljenek olyan termékek, amelyeket a különböző ételallergiákkal küzdő látogatók is fogyaszthatnak. Minden rendezvényhelyszínen lesznek olyan ételek, amelyek nem tartalmaznak glutént, illetve laktózt. Ezek elérhetőségéről az egyes vendéglátó egységek munkatársai adnak tájékoztatást.