A Kozák–Csipes-csata nem csak a gyúrószobában dúl© sonline.hu

A Kozák–Csipes-csata nem csak a gyúrószobában dúl

, 4 hír, 2 oldalnézet

Kozák Danuta bejegyzésére sok komment érkezett, több a kajak-kenu világából. Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, Agócs Mihály az első között reagált az esetre, s később három korábbi világbajnoki női kajakos, Patyi Melinda, Bóta Kinga, Benedek Dalma is csatlakozott mellé – írta meg a Magyar Nemzet.

Természetesen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is reagált az esetre, azonnali hatállyal felfüggesztette Csipes Ferencet és eljárást indított ellene. A Magyar Olimpiai Bizottság és sportállamtitkárság közös közleményben az eset kivizsgálását kéri, de azt is megjegyzi, korábban Kozáktól nem futott be panasz Csipes Ferenc ellen. Adódik a kérdés, hogy miért pont most fogant meg a klasszis sportolóban, hogy leleplezze edzőjét?

A magyar női kajakosok az elmúlt két évben kudarcot kudarcra halmoztak a világversenyeken. A tavalyi vb-n a lehetséges hat kvótából csak négyet szereztek meg, azt is úgy, hogy a kvartett történelmi mélypontként csupán hetedik lett. Az állami támogatások jövőbeni elosztása pont attól függ, hogy miként szerepelnek a magyar kajak-kenusok Párizsban. Ami korábban szintén elképzelhetetlen volt, annak mára már szomorú realitása van: a magyar női kajak négyes nem tekinthető a szám favoritjának – írta meg az Origo.