A közterület-felügyeletnek felsőbb utasításra tilos a hajléktalanok rendreutasítása© bama.hu

A közterület-felügyeletnek felsőbb utasításra tilos a hajléktalanok rendreutasítása

, 4 hír, 0 oldalnézet

Az I. kerületi nyilvánosságban a napokban több olyan felvétel vált láthatóvá, amelyeken felháborító jeleneteket örökítettek meg a készítők. Pénteken pedig olyan eset történt, amely rendőri beavatkozást is igényelt – jelezte közleményében az I. kerületi Fidesz.

A felvételeken az látható, hogy a kerület közterületein fényes nappal szexuális életet élnek a hajléktalanok. Pénteken pedig a Franklin utcai játszótérnél – miután először a hajléktalanok összevizelték a környéket – újabb szexuális együttlétre került sor, amelyet tucatnyi szülő és kisgyermek volt kénytelen végignézni – írták a közleményben.

Az ijedt szülők és gyermekek azonnal elhagyták a játszóteret, Varga Dániel önkormányzati képviselő pedig értesítette a rendőrséget. A probléma súlyosságát és a kerület lezüllését jellemzi, az aktus fél órán át zajlott, az elkövetők nem zavartatták magukat. Jól tudták ugyanis, hogy V. Naszályi Márta szívesen látja őket a kerületben. A rendőrség kiérkezésekor gyorsan és hatékonyan intézkedett, az elkövetőket előállították.