A Puskás már csak egy lépésre a Fiorentinától, a vesztes Fehérvárt nem lepte meg a ciprusi csapat© kemma.hu

A Puskás már csak egy lépésre a Fiorentinától, a vesztes Fehérvárt nem lepte meg a ciprusi csapat

, 4 hír, 0 oldalnézet

A Puskás Akadémia csak egy soványka egygólos előnyt szerzett a Konferencialiga selejtezőjének harmadik fordulójában lejátszott első mérkőzés után az az örmény Ararat otthonában. A Fehérvár FC viszont ennél is rosszabbul járt, és hátrányba került a ciprusi Omonia Nicosia vendégeként. A Puskás vezetőedzője, Hornyák Zsolt szerint még nem dőlt el semmi. A fehérváriak trénere, Pető Tamás a vereség ellenére is büszke játékosaira.

A Puskás Akadémia eredetileg a Konferencia-liga második körében is szerepelt volna, azonban kisorsolt ellenfele, az ukrán Dnyipro-1 időközben csődbe ment. Ezek után a párharcból mérkőzések nélkül jutott tovább a magyar csapat, ugyanis az UEFA mindkét találkozót 3-0-s eredménnyel a javára ítélte. Az örmény Ararat ellen kezdett idegenben Hornyák Zsolt együttese – írta meg korábban az Origó.

A pályán sokáig kiegyenlített csata zajlott, ám az utolsó percekben egy végletekig kijátszott támadás után vezetést szerzett a felcsúti csapat. A 89. percben Jonathan Levi teljesen üresen kapta meg a labdát a bal szélen, majd középre passzolt, ahol a szintén üresen érkező Soisalo könnyedén a kapuba helyezett. A lefújás után a felcsútiak edzője, Hornyák Zsolt szerint még közel sem dőlt el a továbbjutás.