A rendezőnek fogalma sincs, hol lehet az Oscar-díja© index.hu

A rendezőnek fogalma sincs, hol lehet az Oscar-díja

, 5 hír, oldalnézet

Egy friss interjúban az Oscar-díjas rendező elmondta, hogy ikertestvérével együtt töltötték az első húsz évet, és nagyon sok közös élményt szereztek. Míg George Miller a filmipart választotta, testvére, John ötven évig orvosként praktizált. Nagyon sokat beszélgettek, mindig tanult valami újat, amit később használni tudott. Testvére emberi viselkedéshez való hozzáállását kifejezetten szórakoztatónak, viccesnek és bölcsnek találta. Ezért szeret azóta is emberekkel dolgozni, mert számára ez mindig a diskurzusról szól.

George Miller a The Guardian kérdésére válaszolva elmesélte, hogy fogalma sincs, hol lehet a Táncoló talpakért kapott Oscar-díja. Feleségének, Margaret Sixelnek is van egy a Fury Roadért, de egyiket sem találják. Elmondása szerint az ő házuk így működik.

Az ausztrál rendezőhöz olyan filmek kötődnek, mint a Mad Max, Az eastwicki boszorkányok, a Lorenzo olaja vagy a Babe, amelyek apropóján összesen hatszor jelölték Oscarra, és mint fentebb írtuk, egyszer el is nyerte. Miller felidézte, hogy elsőként a Pinokkió című Disney-klasszikus gondolkodtatta el.