A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon4Fénykép© kemma.hu

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon

, 10 hír, 0 oldalnézet

Átadták a közmédia által alapított Huszárik Zoltán-díjat a Magyar Mozgókép Fesztivál záróeseményén Veszprémben. Az elismerést Vitézy László Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer posztumusz kapta - közölte az MTVA sajtó és marketing irodája szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a közmédia kiemelt feladata a magyar mozgóképkultúra támogatása és új magyar filmalkotások bemutatása. Ennek szellemében hozta létre a Duna Médiaszolgáltató, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap a "Huszárik Zoltán-díjat". Az elismerést a hazai filmművészetre jelentős hatást gyakorló alkotó kaphatja.

A közszolgálati média ezzel a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjjal kíván hozzájárulni a kiváló szakember emlékének megőrzéséhez. Huszárik Zoltán kiemelkedő magyar filmrendező és forgatókönyvíró munkássága jelentős hatást gyakorolt a filmiparra, és hozzájárult a magyar film nemzetközi elismertségéhez. A rangos díjat elsőként Goda Krisztina rendező vehette át 2023-ban.