A Szeged nyerte meg a bajnoki döntő első felvonását!3Fénykép© hirado.hu

A Szeged nyerte meg a bajnoki döntő első felvonását!

, 4 hír, oldalnézet

OTP Bank-Pick SzegedTelekom Veszprém 31–25 (15–11)

Egy dologban már biztosan különbözött az eddigi rangadóktól az OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém bajnoki döntő első mérkőzése: a hazaiak szlovén irányítójának, Dean Bombacnak még sosem volt ilyen rövid haja, amióta Magyarországon játszik. Annak megfelelően, hogy a tét óriási – az idény megmentése –, kicsit idegesen kezdtek a csapatok, három perc alatt három belemenést fújtak a játékvezetők.

Kereken hat perc telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek szerb beállója, Dragan Pesmalbek könyökkel úgy arcon törölte Matej Gabert, a hazaiak kétméteres beállóját, hogy az elterült a földön, és több mint egyperces ápolás után két csapattársának kellett kitámogatni a kispadhoz, a vétkes viszont megúszta egy kétperces kiállítással, pedig ez bizony pirosat ért.

Ebből az esetből azonban a hazaiak merítettek erőt, egy részt Mikler Roland nagyon elkapta a fonalat, az első húsz percben öt védése volt, köztük két hetes, közben a másik oldalon Rodrigo Corralesben és Vladimir Cuparában mindössze egy lövés halt el.