A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja3Fénykép© hirado.hu

A SZÉP-kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

, 8 hír, 0 oldalnézet

A feltöltések összege mellett a kártyabirtokosok és az elfogadóhelyek száma is dinamikus növekedést mutat. A felhasználók száma tavaly júniushoz képest 8 százalékkal, több mint 2,8 millióra nőtt, miközben az elfogadóhelyek száma egy év alatt 137 ezerről közel 147 ezerre bővült – ismertette az NGM.

A SZÉP-kártya a magyar háztartások fontos fizetőeszközeként a családok zavartalan kikapcsolódását támogatja, miközben a hazai turisztikai- és vendéglátóipart is erősíti a kereslet bővítésén és a fogyasztás növelésén keresztül – írták. 2024 első hat hónapjában a kártyabirtokosok összesen közel 202 milliárd forintot használtak fel, ezzel 2019-hez viszonyítva több mint két és félszeresére nőtt a SZÉP-kártyás fizetések összege – emelte ki a minisztérium elemzése.

A szeptember óta folyamatosan növekvő reálbérek hatására egyre inkább oldódik a lakosság óvatossági motívuma, ami visszatükröződik a fogyasztás, így a turisztikai fogyasztás növekedésében is. A családok – a SZÉP-kártyának is köszönhetően – nemcsak a boltokban költenek egyre többet, hanem többet is utaznak – írta az NGM.