A terroristák áldozatait rejtő tömegsírra bukkantak Irakban© sonline.hu

A terroristák áldozatait rejtő tömegsírra bukkantak Irakban

, 4 hír, 3 oldalnézet

Az Iszlám Állam terrorszervezet által lemészárolt több mint száz ember holttestét rejtő tömegsírra bukkantak Irakban - erősítette meg egy illetékes kormányzati tisztségviselő vasárnap az AFP francia hírügynökségnek.

Az áldozatokat az Alo Antar kút mélyén találták meg a Moszultól - az Iszlám Állam egykori székhelyétől - 70 kilométerre nyugatra levő Tell-Áfár körzetében. Összesen 139 ember földi maradványait emelték ki, illetve további emberi testrészeket is találtak. Férfiak és nők egyaránt voltak köztük. Szemtanúk elmondása szerint, illetve a tömegsírban talált ruhadarabok alapján jezidik vagy türkmén síiták lehettek az áldozatok, illetve olyan moszuliak, akik az iraki biztonsági erők szolgálatában álltak - mondta el Dia Karim, a tömegsírok feltárásával foglalkozó kormányzati alapítvány igazgatója.

Ugyancsak szemtanúk elmondására alapozva feltételezik azt a hatóságok, hogy ezeket az embereket az Iszlám Állam 2014 és 2017 között gyilkolhatta meg, abban az időszakban, amikor ellenőrzésük alatt tartották Moszult.