A világ egyik legnagyobb építészéhez hasonlították Guardiolát (videó)© kemma.hu

A világ egyik legnagyobb építészéhez hasonlították Guardiolát (videó)

, 4 hír, 0 oldalnézet

A címvédő Manchester City 1-1-es döntetlent játszott a Newcastle United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának nyitómérkőzésén – írta meg korábban az Origo. Az angol csapat most Szlovákiában lép pályára a Bl-ben. Vladimír Weiss, a Slovan vezetőedzője nagy tisztelettel nyilatkozott a Manchester Cityről és vezetőedzőjéről, Pep Guardioláról.

– A világ egyik legjobb csapatát üdvözölhetjük. Egy évvel ezelőtt megnyerték a Bajnokok Ligáját, és nemcsak ennek a meccsnek, hanem az egész BL-nek a favoritjai. Ki kell élveznünk, hogy velük játszhatunk. Úgy gondolom, hogy a szurkolóink támogatásával elérhetjük a határainkat. Pep Guardiolát Antoni Gaudíhoz hasonlítanám. Ő is valami olyasmit épített, amit senki sem érthet, és ő egy zseni.

A hozzáállásával és kreativitásával megváltoztatta a futballt – mondta el Weiss a spanyol edzőről.Gaudí a katalánok világhírű építésze (1852-1926), fő műve Barcelonában a Sagrada Família, de a Güell park, a Casa Batlló és a Casa Milà is az ő munkásságának remekei, a leghíresebbeket itt lehet megtekinteni.