Alkotmánybíró keveredhetett a Schadl-Völner-ügybe4Fénykép© alfahir.hu

Alkotmánybíró keveredhetett a Schadl-Völner-ügybe

, 6 hír, 0 oldalnézet

A végrehajtók korrupcióval is vádolt elnökének naplójából kiderült, hogy Schadl György a NER-elit egyik kedvenc étteremébe beszélt meg találkozót Czine Ágnes alkotmánybíróval, akinek mindkét gyereke végrehajtó. Egyikük Völner Pál fiának cégétől bérelt irodát Esztergomban, éppen ott, ahol a politikus irodája is működött. A Fiedler testvérek végrehajtói irodái több mint 120 millió forint profitot termeltek 2021-ben. Bár az alkotmánybíró fiát és lányát is név szerint említik a Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagában, a jelek szerint tanúként sem hallgatták ki őket - írja a 24.hu.

A lap által megismert dokumentumok szerint a nyomozók részletesen elemezték a végrehajtók elnökének naplóját, amit a sofőrjeként és személyi asszisztenseként dolgozó bizalmasa vezetett, Schadl utasításai alapján. Ebből nem derült ki, hogy a Felix étterembe Schadl György milyen célból beszélt meg találkozót oda Czine Ágnessel. Erre a 24.hu kérdésére az alkotmánybíró sem adott érdemi magyarázatot, de azt nem tagadta, hogy találkozott a végrehajtók elnökével.

Czine Ágnes a megkeresésre azt írta: Schadl György a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként képviselte a végrehajtói kart a jogászi hivatásrendek részére rendezett számos szakmai rendezvényen, konferencián is, ahol többször én is jelent voltam, és több alaklommal találkoztam vele. Azonban határozottan visszautasítok minden olyan feltételezést, amely azt látszatot kelti vagy keltheti, hogy a folyamatban lévő büntető üggyel kapcsolatban bármiféle érintettségem merülhetne fel.