Az Árpád hídi gázolónak fizetne jóvátételt a vele száguldozó BMW-s2Fénykép© blikk.hu

Az Árpád hídi gázolónak fizetne jóvátételt a vele száguldozó BMW-s

, 5 hír, 0 oldalnézet

Tavaly július 1-jén két BMW és egy Mercedes száguldozott az Árpád hídon, utóbbi pedig halálos balesetet okozott, amikor is elgázolt egy 26 éves kerékpárost. A Mercedes felborult, és a kocsiba beleszállt az egyik BMW, amely ezzel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott a halálos gázolónak. A 24.hu értesülései szerint a BMW-s beismerte a gyorshajtást és jóvátételt is fizetne a halálos tragédia okozójának - tehát az egyik gyanúsított a másiknak.

A BMW-t vezető gyanúsított azzal érvelt, hogy a balesetbe belejátszott az is, hogy megcsúszott a másik járműből kifolyó olajon, továbbá azzal, hogy kiderült, a Mercedes sofőrje nem akkor szerezte csonttöréses sérüléseit, amikor megpördült a kocsijával, hanem akkor, amikor összeütközött a BMW-sel.

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lapot úgy tájékoztatta: „A halálos balesetet okozó vezető felborult járművébe belehajtó – és a másik sofőrnek ezzel sérülést okozó – sofőr beismerte a gyorshajtást, és indítványozta ügyének közvetítői eljárásra utalását, mivel szeretne bocsánatot kérni és jóvátételt nyújtani a másik vezetőnek.” Az indítvány elbírálása folyamatban van - tette hozzá.