Az Egyesült Államok szerint nincs jele annak, hogy Izraelnek köze lenne az iráni merénylethez3Fénykép© 168.hu

Az Egyesült Államok szerint nincs jele annak, hogy Izraelnek köze lenne az iráni merénylethez

, 6 hír, 2 oldalnézet

Az Egyesült Államok szerint semmi nem utal arra, hogy Izraelnek köze lenne az Iránban szerdán elkövetett súlyos merénylethez – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerdán. John Kirby a Fehér Ház első 2024-es tájékoztatóján kijelentette, hogy az erőszakos cselekmény részleteiről Washingtonnak nincsenek információi, és egyben együttérzését fejezte ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóival.

A Fehér Ház illetékese a Hamász palesztin iszlamista mozgalom magas rangú vezetője elleni, Bejrútban elkövetett halálos dróntámadással kapcsolatban annyit mondott, hogy amennyiben igazak a jelentések, és Száleh Arúri valóban halott, akkor miután egy jól ismert globális terroristaként számon tartott személyről van szó, "senkinek nem kellene könnyeket hullajtani az elvesztése miatt".

John Kirby, a jemeni húszi lázadóknak szóló, szerdán kiadott nemzetközi felszólítás kapcsán – amelyet 12, túlnyomóan nyugati ország, köztük az Egyesült Államok jegyez – azt mondta, hogy a vörös-tengeri hajózási útvonalat érintő támadások nemzetközi kereskedelmet és az áruk szabad áramlását érintő fenyegetéseit egyre több ország ismeri fel, és tesz lépéseket.