Az Európa-bajnokság két esélyese lehet a magyar csapat megmentője© kemma.hu

Az Európa-bajnokság két esélyese lehet a magyar csapat megmentője

, 4 hír, oldalnézet

A magyar válogatott első két meccsét elvesztette az Európa-bajnokság csoportkörében, ahol előbb Svájctól kapott ki 3–1-re, majd a házigazda németektől 2–0-ra. Az utolsó csoportmeccsünkön Skócia volt az ellenfél, amely a Svájc elleni döntetlenje után egy ponttal állt. Marco Rossi győzelmi kényszerben lévő csapata végül 1–0-ra nyert, és a megszerzett három ponttal esély kínálkozik a továbbjutásra – írta meg az Origo.

A magyar válogatott játéka, majd a meccs után Szoboszlai Dominik nyilatkozata is arról árulkodott, Marco Rossi nem akart kockáztatni a többgólos győzelem érdekében, eleve csak nyerni akartunk, akár csak egy góllal – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Ez sikerült is Skócia ellen. A magyar válogatott 3 ponttal, 2-5-ös gólkülönbséggel zárt harmadikként a csoportjában.

Ez adott esetben továbbjutást érhet a 24 csapatos Eb lebonyolítási rendszere miatt. A nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettjei kerülnek, mellettük pedig a hat kvartett négy legjobb csoportharmadikja is továbbjut.