Az FBI segítségével fogtak el egy magyar bűnözőt3Fénykép1Videó© origo.hu

Az FBI segítségével fogtak el egy magyar bűnözőt

, 6 hír, oldalnézet

A KR NNI csütörtökön közölte a police.hu oldalon, hogy a több évvel ezelőtt nyomozást rendeltek el, miután jelzést kaptak az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén keresztül az FBI-tól, hogy egy általuk azonosított magyar állampolgár a „dark web” különböző piacain jelentős mennyiségben kábítószert értékesít.

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt.

A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán. A gyanú szerint az illegális üzleti tevékenysége során 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet: az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások – írták.