Az olimpikonok is imádják a városligeti sportcentrumot (videó)© sonline.hu

Az olimpikonok is imádják a városligeti sportcentrumot (videó)

, 4 hír, 0 oldalnézet

A Városliget születése óta inspirálja és befogadja a sport szerelmeseit, a környező kerületekben élők számára kiváló hely a pihenésre, a mozgásra és a szórakozásra is. A 2020 őszén átadott Városligeti Sportcentrumot évente több százezren használják, köztük a magyar olimpikonok is, akik ha csak egy kis futásra vagy kutyasétáltatásra is, de szívesen járnak a Városligetbe.

Kivilágított pályák, korszerű öltözők és ingyenesen használható eszközök várják a Városligetben sportolni vágyókat 2020 ősze óta, amikor átadták az új Sportcentrumot a város szívében. Ezzel a liget valódi közösségi helyszínné vált, hiszen rengeteg pálya és eszköz ingyenesen elérhető, a kialakításkor pedig arra is figyeltek, hogy azok nagy részét a mozgássérültek és fogyatékkal élők is biztonsággal igénybe tudják venni. Így bátran kimondható, hogy a sport és a Városliget tényleg mindenkié.

A Sportcentrum több mint három és fél hektáron, 36.000 m²-es területen fekszik, és több ezer sportolót vonz a Ligetbe. Egy kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az ízületeket kímélő – rekortán borítású, teljes hosszában kivilágított futópálya is várja a futás szerelmeseit. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya belépési pontjainál bemelegítő területeket helyeztek el a sérülések elkerülése végett, a nyomvonal mellett pedig számos ivókút szolgáltatja a frissítést. Aki ide jár, az összefuthat akár híres magyar olimpikonokkal is a Városligetben.