Az ukrán elnök kedden Brüsszelbe látogat – frissül© beol.hu

Az ukrán elnök kedden Brüsszelbe látogat – frissül

, 4 hír, oldalnézet

Oroszország hétfőn közölte, hogy lelőtt egy drónt Moszkva előtt, és a főváros két nagy repülőterén kevesebb mint egy órára korlátozásokat vezettek be. "Ma 21 óra körül a balasikhai Kuchino kerületben a légvédelem lelőtt egy drónt, törmelék hullott egy magánházra" - mondta Andrej Vorobjov, a moszkvai régió kormányzója a Telegramon.

Az orosz kézen lévő kelet-ukrajnai Luhanszk városát három órán belül kétszer is megtámadták kedd hajnalban - közölték tisztviselők. A jelek szerint mindkét támadásnál tűz ütött ki. Ukrajna egyik incidenst sem kommentálta hivatalosan, de az ukrán hírügynökségek azt mondták, hogy a második csapás célpontja egy repülőtér volt, és videót tettek közzé a tűzről, amely széles körben terjed.

Volodimir Zelenszkij kedden Belgiumba látogat, hogy aláírjon egy újabb biztonsági megállapodást – közölte a belga miniszterelnöki hivatal. Az ukrán vezető Spanyolországból Brüsszelbe repül a több európai országot érintő útja során, hogy növelje Kijev támogatását. Belgium után Zelenszkij várhatóan Portugáliába veszi az irányt.