Bayer Zsolt Biden és Zelenszkij ellen adna ki elfogatóparancsot2Fénykép© 168.hu

Bayer Zsolt Biden és Zelenszkij ellen adna ki elfogatóparancsot

, 5 hír, oldalnézet

Bayer Zsolt kormánypárti publicista indulatos blogbejegyzésben reagált, miután elolvasott egy Facebook-szemlét a Mandineren, melyben Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója arról értekezett, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróságnak jelenleg nincs semmilyen eszköze letartóztatni Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki pénteken.

Bayer „Ezennel én is...” című írásában úgy fogalmaz: „...kiadom az elfogatóparancsot Biden és Zelenszkij ellen. Ugyanis ennek pont annyi értelme van, mint a hágainak Putyin ellen.” Majd azzal folytatja, „ha mégis letartóztatnám nevezetteket, akkor Biden bácsinak elmagyarázom majd, hogy nem pukizunk nyilvános helyeken, továbbá, hogy nem tesszük be a drogfüggő, feleslegesen létező, idióta gyerekünket Ukrajna gázipari trösztjének igazgató tanácsába, mert akkor később úgy fog tűnni, hogy a kurva nagy ukrajna (sic!) barátság nem más, mint egy kibaszott családi üzlet (az).”

Végül az ukrán elnökre utalva úgy zárta: „Zelikének meg elmondom majd, hogy semmiképpen se vágja magát az ártatlanok pózába, mert nem ártatlan. S hogy CIA ügynökként hazafit játszani legalább annyira ripacskodás, mint fasszal zongorázni. Ennyit ezekről.”