Bayer Zsolt váratlan kérdést tett fel Balog Zoltánnak3Fénykép© magyarnarancs.hu

Bayer Zsolt váratlan kérdést tett fel Balog Zoltánnak

, 5 hír, 3 oldalnézet

Ahogy az Index beszámolt róla, Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondása után szintén nagy vihart kavart Balog Zoltán református püspök kegyelmi ügyben játszott szerepe. A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala kedden berendelte Balog Zoltánt, hogy tisztázza a helyzetét. A püspökről tartott szimpátiaszavazáson a többség támogatta Balogot, így nem mondott le tisztségéről, és továbbra is maradhat a református egyház élén.

Balog Zoltán YouTube-videóban is nyilatkozott az ügyről, amelyben elismerte, „tévedett és hibázott”, amikor támogatta a bicskei pedofilügyben érintett K. Endre kegyelmi ügyét.

Bayer Zsolt a történtekre reagálva a blogján közölte a Magyar Nemzetben szerdán megjelent véleménycikket, amelyet Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője írt, majd hozzátette, „Huth Geri megírta – s mindenkinek meg kell értenie. Aki nem érti, vagy nem akarja megérteni: mehet. A publicista felidézte, hogy Balog Zoltánt a jelenlevők 86 százaléka bizalmáról biztosította.