Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka
A nyugat-magyarországi élelmiszeripari vállalat, a Pápai Hús Kft. fontos kitüntetést kapott. Az idén 111 éves cég sonkái a Hungarikum pályázaton keresztül bekerültek a Magyar Értéktárba. Ez a döntés nemcsak a vállalat, hanem a helyi közösség és az egész ország számára is fontos mérföldkő, ami erősíti a sonkák helyét a magyar gasztronómiai örökség kiemelkedő darabjaiként, és igazolják a vállalat által gyártott termékek professzionizmusát – olvasható a Pápai Hús közleményében.
A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Pápai Hús sonkái kiemelkedő nemzeti értékké váltak. Ez egyértelműen jelzi, hogy az olyan termékek és vállalatok, mint a Pápai Hús és sonkái fontos szerepet játszanak a helyi és nemzeti identitásban, és fontos értékei a magyar kultúrának.
A Magyar Értéktárba való bekerülés Magyarországon egy hivatalos eljárás, amelynek célja, hogy azonosítsa, dokumentálja és megőrizze a helyi, megyei és országos szinten kiemelkedő értékeket.