Bemutatták Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen4Fénykép© hirado.hu

Bemutatták Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen

, 5 hír, 0 oldalnézet

A Mag Blogban majd később a PC19 rovatban 2019 és 2022 között, hétről hétre született írások egy olvasmányos, gondolatébresztő könyvben lettek összefűzve, amelynek minden írásában ott egy kérdés, egy kifejtés, pontokba szedve a tanulságokkal és a lehetőségeinkkel. A kötet hat téma köré csoportosította az írásokat: vízió és stratéga, a jövő gazdagsága, térségünk jövője - a jövő térsége, egyensúly és pénzforradalom, sikeres válságkezelés és fenntartható felzárkózás, valamint Európa jövője – a jövő Európája.

A bemutatón megtartott előadásában Matolcsy György ismertette a hazánk előtt álló globális és lokális kihívásokat, és kiemelte, hogy a könyvben olvasható írások célja éppen az, hogy olyan jövőképet mutasson, mely birtokában mindenki nyertesként kerülhet ki az előttünk álló évtizedből.

Véleménye szerint az elmúlt 70 évben csak kevés országnak sikerült a felzárkózás, de az a közös bennük, hogy valamennyi országnak világos jövőképe volt hozzá. Matolcsy György szerint az erős és világos jövőkép táplálja a sikereket, Magyarország ugyanakkor az elmúlt években elvesztette a jövőképét.