Benjámin Netanjahu elismerte, hogy izraeli légicsapás miatt haltak meg egy segélyszervezet munkatársai a Gázai övezetben© nepszava.hu

Benjámin Netanjahu elismerte, hogy izraeli légicsapás miatt haltak meg egy segélyszervezet munkatársai a Gázai övezetben

, 5 hír, oldalnézet

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elismerte, hogy egy izraeli légicsapás miatt halt meg a World Central Kitchen (WCK) nonprofit segélyszervezet hét munkatársa a Gázai övezetben – írja a BBC.

– fogalmazott keddi videóüzenetében. Netanjahu hozzátette, „háborúban ilyen előfordul, a legvégsőkig ellenőrizzük, kapcsolatban állunk a kormányokkal, és mindent megteszünk azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg”.

A World Central Kitchen korábban közölte, hogy a Gázai övezetbe élelmiszert eljuttató segélycsapatának tagjai két páncélozott autóban utaztak a védettnek nyilvánított övezetben, és járműveiket a szervezet logójával jelölték meg. Hozzátette, hogy az autók mozgásáról az IDF-nek tudomása volt. A találat akkor érte őket, amikor elindultak egy raktártól Deir al-Balah-ban. A halálos áldozatok között vannak a szervezet lengyel, ausztrál, brit munkatársai, valamint egy amerikai-kanadai kettős állampolgár és egy palesztin.