Betiltották Elon Musk közösségi oldalát Brazíliában3Fénykép© origo.hu

Betiltották Elon Musk közösségi oldalát Brazíliában

, 8 hír, 0 oldalnézet

Erősen eszkalálódott az Elon Musk által birtokolt X (korábban Twitter) közösségi oldal és Alexandre de Moraes brazil legfelsőbb bíró háborúja. A bíró pénteken elrendelte a szolgáltatás teljes betiltását Brazília területén, amíg az nem hajtja végre a végzéseit, nem jelöl ki jogi képviselőt magának, továbbá ki nem fizet olyan 3,28 millió dollárnak megfelelő bírságot.

A döntés szerint a netszolgáltatóknak egy napjuk van az X internetes elérésének a blokkolására, az Apple és a Google pedig öt napot kaptak, hogy elérhetetlenné tegyék a mobilappját az App Store és a Play Áruház brazil változatában. Ezen túlmenően az állampolgárok számára is tilos az X elérése, így akik például VPN-nel kerülik ki a blokkolását, azok napi szinten akár 3,16 millió forintnak megfelelő 50 ezer reálos pénzbüntetést kockáztatnak.

A brazil bíró szerint az X betiltásának oka, hogy az nem hajlandó eleget tenni a tartalmak moderálásával kapcsolatos brazil törvényeknek, továbbá nem tartja tiszteletben a bírósági végzéseket.