Biztonsági készültség lépett életbe Rómában a palesztinbarát tüntetések miatt2Fénykép© hirado.hu

Biztonsági készültség lépett életbe Rómában a palesztinbarát tüntetések miatt

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az olasz főváros rendőrkapitánya bejelentette: szigorították az ellenőrzést a Rómába bevezető autósztrádák kapuinál és a pályaudvarokon. Koncentrikus körökben alakítottak ki a biztonsági gyűrűket Róma egész területén – nyilatkozta Roberto Massucci, hangsúlyozva, hogy nem engedélyezték az október 7-i támadásra emlékezni akaró tüntetéseket, és a döntést a hatóságok tiszteletben fogják tartani.

az idén január elseje óta már több mint ötven alkalommal vonultak utcára.

Az évforduló előtti szombatra nagyszabású tüntetést hirdettek meg, amely nem az áldozatokról kívánt megemlékezni, hanem az „Izrael ellenes forradalom kezdetét” akarta hirdetni.

A hatóságok nem engedélyezték a tüntetést. A szervezők fellebbeztek, de az illetékes bíróság is megerősítette a tiltást. Matteo Piantedosi belügyminiszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Izrael elleni tavalyi támadást éltessék az olaszországi utcákon. Bármilyen tüntetés törvénytelennek minősül – tette hozzá. A belügyminiszter szerint a közel-keleti helyzet elmérgesedése a tiltakozó megmozdulások radikalizálódásához vezethet. Matteo Piantedosi hangsúlyozta, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot kell garantálni a városok lakosai számára.