Brüsszel a határvédelem miatt bünteti Magyarországot2Fénykép© hirado.hu

Brüsszel a határvédelem miatt bünteti Magyarországot

, 6 hír, 0 oldalnézet

Zsigmond Barna Pál a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írta: Brüsszel nem vesztegeti az időt, ha az elhibázott migrációs paktum mielőbbi végrehajtásáról van szó. „A mai napon jelent meg az Európai Bizottság végrehajtási határozata, amely a határon állandó jelleggel kötelezően fenntartandó férőhelyeknek a megoszlását, valamint a határon lefolytatandó eljárások éves számát rögzíti a tagállamok között” – közölte az államtitkár.

„Az ezt követő években pedig a határon lefolytatott eljárást a teljes befogadási kapacitás akár három-négyszerese erejéig is biztosítani kellene. Ez többszöröse a francia vagy a német kvótának, sőt a nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában található bolgár és görög célszámoknak is. Nálunk több kérelmet csak Olaszországnak kell majd elbírálnia a határozat szerint” – tudatta Zsigmond Barna Pál.

– fűzte hozzá. Közlése szerint „a migrációs paktum értelmében a tagállamoknak állandó jelleggel fenn kell tartaniuk egy uniós szinten egyszerre 30 000 kérelmező fogadását biztosító kapacitást. Az egy tagállamra jutó kvótát a bizottság a tagállamok által az elmúlt három évben lejelentett illegális migrációs statisztikák alapján határozza meg.