Brüsszel a magyarországi balliberális NGO-k finanszírozására folyamatosan biztosít forrásokat© sonline.hu

Brüsszel a magyarországi balliberális NGO-k finanszírozására folyamatosan biztosít forrásokat

, 4 hír, oldalnézet

A program ismertetője szerint például mérsékelni akarják az LMBTQ-embereket érő zaklatást és a hátrányos megkülönböztetésüket a magyar iskolákban és munkahelyeken. Ezt az emberi jogi oktatással és alternatív tanulási utak elterjesztésével kívánják elérni, de az érzékenyítés tervezett menetébe az is beletartozik, hogy a diákokat rádöbbentik a melegek iránti, állítólagosan „ellenséges” attitűdjeikre, majd az NGO-k narratívájára igyekeznek kicserélni az „előítéleteket”.

Mindehhez speciális oktatási anyagokat is alkalmaznak.

A balliberális NGO-k – köztük a Soros György által pénzelt jogvédő szervezetek – tevékenységének egyik központi eleme az LMBTQ-lobbi,  s csak az elmúlt néhány évet nézve is nehéz összeszedni az összes ilyen témájú akcióikat.

Várhatóan továbbra is hasonló számban születnek majd efféle kezdeményezések, azzal a különbséggel, hogy míg a múltban jellemzően a tőzsdespekuláns hálózata pénzelte ezeket a LMBTQ-s programokat, a jövőben Brüsszel állja a cechet. Keret pedig bőven lesz a gender-érzékenyítésre, hiszen csak a CERV keretében több mint 4 milliárd forintnyi támogatásban részesülhetnek a magyarországi pályázók.