Családbarát védjegyet kapott a GVH© bama.hu

Családbarát védjegyet kapott a GVH

, 4 hír, oldalnézet

Idézik Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét, aki hangsúlyozta: a család a legnagyobb érték, a gyermekáldás pedig a legnagyobb öröm. Jelenleg a hivatal 71 munkatársa nevel összesen 131 tizennyolc évesnél kisebb gyermeket. Mindent megtesznek azért, hogy családi életüket össze tudják hangolni a szolgálatukkal.

A közlemény emlékeztet arra, hogy Rigó Csaba Balázs 2022-ben a Fogyasztóvédelemért Kerekasztal tagjaként Családbarát Munkacsoportot hívott létre azzal a céllal, hogy erősítse a családokat célzó, megtévesztő reklámokkal és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal szembeni fellépést, elsősorban az online és közösségi média felületein. A GVH javaslatára került be a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvénybe a család és családi kapcsolatok, mint kiemelten védendő érték.

Ezen kívül a GVH a Gondolja Végig Higgadtan című sorozatában számos edukációs anyaggal segíti a fogyasztókat, a magyar családokat, hogy tudatos, megfontolt döntést hozhassanak, ha egy terméket, vagy szolgáltatást választanak.