Családok tízezreit segíti az Otthonfelújítási Program5Fénykép© 168.hu

Családok tízezreit segíti az Otthonfelújítási Program

, 5 hír, 0 oldalnézet

Az Otthonfelújítási Program keretében a kormány az MFB közvetítésével kamatmentes kölcsönnel és vissza nem térítendő támogatással segíti a lakóingatlanok energetikai korszerűsítését, illetve ezáltal a magyar családok rezsiterheinek csökkentését. A pályázati lehetőség a lakossági ügyfelek számára érhető el, 1990. decemberi 31-e előtt használatbavételi engedélyt kapott lakóépületek felújítására.

A vissza nem térítendő támogatást és kamatmentes kölcsönt magában foglaló kombinált hiteltermék akár 6 millió forinttal járulhat hozzá a beruházásokhoz. A családoknak az elszámolható költség minimum 1/7-ét szükséges önerőből fedezni, amelynek felhasználását a folyósításkor igazolni szükséges.

A kölcsönrész, valamint a vissza nem térítendő támogatás összege pedig együttesen minimum 2,5 millió forint. Amelyik járásban alacsonyabb az átlagjövedelem, ott magasabb vissza nem térítendő támogatás nyerhető el arányosan alacsonyabb kölcsönrész mellett. A vissza nem térítendő támogatás maximális összege a 3,5 millió forintot is elérheti.