Csoportos létszámleépítés zajlik az Állami Számvevőszéknél - a nap hírei5Fénykép© 168.hu

Csoportos létszámleépítés zajlik az Állami Számvevőszéknél - a nap hírei

, 5 hír, 0 oldalnézet

Csoportos létszámleépítés zajlik az Állami Számvevőszéknél. Eddig 42 dolgozójától vált meg a szervezet. A számvevőszék honlapján megjelent közlemény a működés hatékonyabbá és takarékosabbá tételével, az adatalapú, a digitalizáció eszköztárát is felhasználó, felügyeleti jellegű intézmény kialakításával indokolja a lépést. Az Állami Számvevőszék arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy a teljes állomány létszámának 7,5 százalékát érinti a leépítés, emellett a be nem töltött munkaköröket is megszüntették.

Egyetlen magyar munkavállalót sem érintenek az iváncsai akkumulátorgyár elbocsátásai, kizárólag harmadik országbeli dolgozókat küldtek el– közölte a külügyi szóvivő. A szakszervezet azt közölte, hogy a kölcsönzött munkaerőt bocsátotta el az SK Innovation.

Önkormányzati tulajdonban lévő falusi utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az 5 ezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár közölte: a felhívás keretösszege 5 milliárd forint, út-, illetve hídfelújításra 45 millió forintig, járdafelújításra 10 millió forintig lehet pályázni, június 12-e és július 12-e között.