De Bruyne lehülyézte és faképnél hagyta az újságírókat (videó)© kemma.hu

De Bruyne lehülyézte és faképnél hagyta az újságírókat (videó)

, 4 hír, 0 oldalnézet

A belga válogatott a 2002-es vb után a 2014-es világbajnokságon járt először világversenyen, s akkor rögtön a negyeddöntőig jutott. Annak a tíz évvel ezelőtti csapatnak a gerincét nevezték a belga aranygenerációnak, hiszen olyan, akkor még fiatal sztárok alkották, mint Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Eden Hazard vagy éppen Romelu Lukaku.

Ők ma már mind harminc felett vannak, Hazard már vissza is vonult, a Real Madrid sérült kapusa, Courtois pedig nem volt ott a németországi Eb-keretben. De az „aranygenerációt” még mindig képviselte a 32 éves De Bruyne, a 31 éves Lukaku és a 35 éves Axel Witsel. A nyolcaddöntőben azonban egy öngól miatt kiestek Franciaország ellen.

De Bruyne a meccs után a vegyes zónában meg is kapta a kérdést arról, hogy hanyatlik-e a belga aranygeneráció, és nem örült ennek - számol be róla a Magyar Nemzet. Visszakérdezett, hogy a franciáknak, az angoloknak, a németeknek vagy a spanyoloknak nincs-e aranygenerációja. Majd megköszönte, és faképnél hagyta az újságírókat, kifelé menet pedig csak annyit mondott jól hallhatóan, hogy: „hülye”.