Deutsch Tamás rokona által aláírt szerződéseket vizsgálnak4Fénykép© nepszava.hu

Deutsch Tamás rokona által aláírt szerződéseket vizsgálnak

, 5 hír, 0 oldalnézet

Feljelentésként értékelte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) gyanús szerződéseiről szóló írásbeli kérdést Polt Péter legfőbb ügyész, ezért továbbította a Nemzeti Nyomozó Irodájának – közölte az ügyészség. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozóhatóság ad majd tájékoztatást.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője a Track and Race Kft.-vel kötött szerződésekre kérdezett rá, miután a Telex megírta: összesen 366 millió forintért szervezett néhány atlétikaversenyt Deutsch Balázs, Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő unokaöccse. A Zsivótzky Gyula Programban összesen 2,7 milliárd forint támogatást nyújtott az állam 2022–2023 között arra, hogy a tavalyi világbajnokságon minél több atléta vehessen részt.

A program vezetője Deutsch Tamás testvére, Deutsch Péter egykori magasugró, az MTK ügyvezető elnöke is volt. A támogatásból egyebek mellett az ő fia, Deutsch Balázs cégét bízták meg versenyek szervezésével a fent említett összegből. A Track and Race Kft. 2021-ben 185 millió forint plusz áfát kapott a MASZ-tól, majd két évvel később, szintén két versenyre, 181,5 millió plusz áfát.