Dömötör Csaba: Magyar Péternek a tüntetésén elhangzott szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek5Fénykép© hirado.hu

Dömötör Csaba: Magyar Péternek a tüntetésén elhangzott szavai botrányosak, hamisak és ízléstelenek

, 10 hír, oldalnézet

Magyar Péter közmédiás tüntetésen elhangzott Hitler-utalása miatt írt levelet Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselője Roberta Metsolának, az Európai Parlament elnökének. Dömötör Facebook-bejegyzésében felszólította az EP-elnököt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a történtek miatt Magyar ne maradhasson az Alkotmányügyi Bizottság alelnöke – írja a Telex.

„Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát” – ezt mondta Magyar Péter az október 5-i MTVA elé szervezett tüntetésen és erre a megszólalásra utalt Dömötör Csaba a levelében.

A Fidesz EP-képviselője levelében azt írja, "elfogadhatatlan, hogy a pártelnök hamis, durva és ízléstelen történelmi párhuzamot vonva sérteget magyar és európai polgárokat, és a Holokauszt felfoghatatlan tragédiáját önös politikai érdekből használja fel. A megbotránkoztató eset joggal háborította fel a magyarországi zsidóság képviselőit is, akik szintén szót emeltek az európai parlamenti képviselő Holokauszt-relativizáló kijelentéseivel szemben".