Drámaian romlik Karsai Dániel állapota© 24.hu

Drámaian romlik Karsai Dániel állapota

, 5 hír, 3 oldalnézet

Folyamatosan és rohamosan romlik az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász állapota – közölte az ATV-ben péntek reggel a testvére, Karsai Péter. Mint mondta, Karsai Dániel mindenképpen el szeretné kerülni, hogy lélegeztetőgépre kerüljön.Mint mondta: Karsai Dániel már csak pár szóban tud kommunikálni, ugyanakkor arról még nem beszéltek, hogy mi lesz, ha már ennyire se lesz képes – írja az Infostart.

Az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász tavaly ősszel lépett a nyilvánosság elé, hogy társadalmi vitát indítson és a strasbourgi bíróságon elérje, hogy Magyarországon legalizálják az aktív eutanáziát. Dániel körülbelül január óta szorul 24 órás segítségre – egyre többre –, de ápolót nem könnyű találni, inkább a barátok, családtagok segítenek – írja a 444.

Két Karsai Dániel TikTok-oldalán posztoltak egy videót, amelyen látható volt, hogy romlott az állapota. „Testvérem, Karsai Dániel állapota az utóbbi hetekben rohamosan romlani kezdett. A beszédképességét nem veszítette el teljesen, de sajnos már a szövegek diktálása is túlságosan fárasztó számára. Arra kért meg ezért, hogy László Róbert barátunkkal közösen megfogalmazott posztokban mi számoljunk be az aktuális hírekről, eseményekről, természetesen Danival egyeztetve” – mondta akkor a testvére. Ezután mondta el, mi állt a videók hátterében.