Egyre többen jelentkeznek területvédelmi tartalékosnak© bama.hu

Egyre többen jelentkeznek területvédelmi tartalékosnak

, 5 hír, 0 oldalnézet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy idén szeptembertől már 141 iskolában 130 felkészült katonaoktató tanítja majd a diákokat. A Honvédelem tantárgy tanítása Budapesten és minden vármegyében elkezdődött – adta hírül az MTI.

A tantárgyat a Belügyminisztérium, és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közreműködésével kiválasztott köznevelési intézményekben 11. évfolyamon, szakképzésben a 9. évfolyamon kötelező jelleggel tanulják a diákok heti egy tanórában.

A miniszter elmondta, hogy a hét témakörre bontott képzés alatt a diákok olyan hasznos tudás birtokába juthatnak, mint a honvédelem rendszerének megismerése, a lőelmélet, a haditechnikai ismeretek, elsősegélynyújtás, a túlélési ismeretek, a térkép- és tereptani ismeretek. Az évi 36 órás tananyag összeállításánál fontos szempont volt, hogy az elméleti oktatás mellett gyakorlati ismeretek átadása is megtörténjen. Ennek megfelelően tanév első félévében elméleti, a második félévben gyakorlati oktatás keretében tanulják a diákok a honvédelemmel összefüggő tudnivalókat.