Éjszakai dudálással bosszantják a város lakóit a robottaxik© beol.hu

Éjszakai dudálással bosszantják a város lakóit a robottaxik

, 4 hír, 0 oldalnézet

Folytatják San Francisco lakóinak bosszantását a robottaxik. Most épp a Google tulajdonában lévő Waymo kocsijai okoznak feszültséget, a cég nemrég kibérelt egy parkolót az önvezető taxiflottája számára, oda vonulnak vissza éjszakára a járművek, rendszeresen tömeges dudálással felverve a parkoló körüli társasházak lakóit – hívta fel a figyelmet az esetre az Origo.

Az egyik házban élő Sofia Tung élőben közvetíti a parkolót a YouTube-on, közben pedig több videoklipet is megosztott az érdekesebb helyzetekről a csatornáján; az egyik reggel például komikus fejetlenség alakult ki, mikor tömegesen próbáltak távozni a kocsik. Ettől függetlenül a lakók számára a dudálás jelenti a gondot, ez a parkoló használatba vételét követő első napon megtörtént, reggel 4 órakor gyakorlatilag mindenkit felvertek a környéken a kocsik, parkolás közben dudálgattak egymásra.

A problémát egy új biztonsági funkció jelentette, a Waymo kocsijai egy feléjük tolató autó detektálása esetén dudálnak egyet és maguk is tolatni kezdenek, állítólag a városi közlekedés során ez nagyon hasznosnak bizonyult koccanásos balesetek elkerülésében.